Sunt in Irlanda momentan si locuiesc in Botosani.Nu trebuie sa va scuzati!Multumesc frumos!Multe dintre barboase care apar in foto sunt date prin tara la cativa crescatori si iubitori de Faverolles.
Este o singura puica(am notat pe foto"germana").Cocoselul care nu este dezvoltat este tot de acolo(din aceleasi oua).Nu stiu de ce, dar se dezvolta putin mai greu.Cresc aceasta rasa pt ca imi place si vreau sa-mi fac o linie care sa-mi placa mie si apoi cu putin ajutor de la un prieten ,doi,sa intru si eu in normal.Nu particip si nu am participat la niciun fel de expo sau targ.Detin 12 gaini(puici)care au inceput ouatul(3 din aprilie)si 3 cocosi.Am asigurat deja 2 familii evitand consagvinizarea(in mod sigur).Mi-ar fi placut sa ne intalnim sa dicutam.Sincer as fi adus o gaina(puica)produs de-al meu sa o compar cu celelalta ca la cocosi sunt "mic" pe langa multi crescatori.Multumesc pt atentie.Succes la expo nationala si la europene daca va duceti.
Nu va feriti de consangvinizare insa faceti-o cu atentie!
Nu elimitai gainile batrane ci asteptati sa scoateti nepoti din ele. Introduceti apoi bunicu' cu nepoatele cele mai bune si asa mai departe.
Problema noastra, a romanilor, la aceasta rasa, este ca trebuie musai sa aducem mult sange nou de afara. Sunt putine si tind sa fie din ce in ce mai inrudite. Asta nu ne ajuta in munca de selectie.
Sa stiti ca expozitia, pe langa nervii mancati de pomana, iti dau totusi posibilitatea de a compara pe viu ce ai in curte cu ce au ceilalti. E' un bun prilej de autoevaluare!
Multumesc de urare insa, sincer sa fiu, nici acum nu m-am hotarat daca bag Faverolles la nationala sau nu. Cel mai probabil nu o voi face. Nu prea mai am nervi sa combat oameni care nu cunosc fineturile acestei rase si care se lasa impresionati de stiu eu ce trasatura care la Faverolles conteaza mai putin sau deloc ori poate fi chiar un grav defect (a se vedea picioarele de strut pe care le avea candva un cocos premiat). Decat sa ma apuc sa explic unui arbitru ca "striatiile" din lantetele cocosului de Faverolles inseamna o grava problema oricat de frumos ar fi el, si asta pt. fiicele lui vor arata ca naiba, mai bine stau cuminte in banca mea si prefer sa asist uimit de pe margine.
Europenele sunt peste 3 ani in Franta!
Pana atunci mai este ceva timp.
Am fost prezent dintr-un motiv foarte simplu: oricat de obiectiv ai incerca sa fii in relatia cu propriile animale, parca tot le vezi mai cu mot decat pe celelalte. In tara fiind lamurit ce si cum, am zis ca vreau opinia unui specialist cu adevarat. Am obtinut-o! Atat si nimic mai mult.
La nationala, repet, nu cred. Ma refer la Faverolles. Altfel, vreo 2 pasari poate duc si eu ca doar e' la 2 pasi de mine. :)
Multumesc pt sfaturi.Abia anul asta sunt putin multumit de produsii scosi de mine(gainile mele),lasand deoparte cele din Germania.Sa vad ce o sa scot in primavera.Oricum ce vad pe net( in tara si-n afara)am mult de invatat.
Inca o mica remarca, sper ca nu plictisesc: vedeti ca americanii au un standard la aceasta rasa, australienii de asemenea. Pana si in Europa, spre exemplu, englezii merg ce ceva putin diferit de directia pe care merg nemtii. Noi la standardul german ne raportam insa eu sper ca macar pe batranul continent sa se unifice standardele si sa fie numai unul. Americanii, oricum le modifica pe toate. :)
Care sunt cele ce provin de afara?
Atentie pe viitor in munca de selectie: osatura mai groasa, incaltatura mai bogata, forma mai buna, abundenta a penajului etc.
Daca veniti la nationala (apropo, expuneti ceva?), discutam mai multe!
P.S. - daca aveti posibilitatea, aduceti un cocos din alta parte.
Se vad deja primele semne de canibalism "incipient". Mare atentie, la rasa asta se poate manifesta mai rau decat la alte rase.
Fa-ti un stoc de ochelari de pe acum. S-ar putea sa fie nevoie sa-i folosesti.
Canibalismul l-am observant mai demult,de aceea nu le mai tin inchise.Lipsa unor vitamine si plictiseala le fac pe gaini sa tinda spre cannibalism.Brahma si Faverolles le-am tinut separate de celelalte pasari pt a le "proteja" ingriji mai de aproape(avand in vedere ploile si vremea rea,sa nu-si strice penajul sensibil pe care il au).Am observant fara ochelari ca l-am facut rau decat bine.Cele Brahma erau canibale,de aceea am scapat de ele.Multumesc pt sfaturi.
Uite d-aia nu-mi place mie 'net-ul. Una spui tu si alta intelege cel cu care dialoghiezi.
Spunand "Fa-ti un stoc de ochelari de pe acum. S-ar putea sa fie nevoie sa-i folosesti" nu a fost nimic ironic sau rautacios. Chiar am spus-o la modul cel mai sincer si bine intentionat.
M-am referit la ochelari pt. fazani, care se pot folosi foarte bine si la gaini. Uita-te la contul lui Lazac sa vezi ca foloseste cu succes la Faverolele sale pitice.
Nestiind ca Brahmele sunt de vina la tine, am crezut ca au inceput Faverolele sa se comporte "aiurea" si ti-am recomandat sa cumperi un stoc de ochelari (10, 20, 30 piese sau cati ai nevoie). E' bine intotdeauna sa-i ai. Eu am vreo 30 pt. orice eventualitate, pusi in dulapul cu medicamente.
Nu le faci nici un rau. Se pun pe cios si cu "tija" care se trece prin nari, se fixeaza. Nu curge nici macar o picatura de sange daca-i pui corect si pasarile, desi clar jenate de acest obiect, nu se vor mai ciuguli.
Faverolul este o rasa aparte din acest punct de vedere. Avand penaj matasos si barba, oricand se poate declansa acest obicei fara sa fie de vina anumite carente, lipsa spatiului, lumina etc. Am avut si eu cazuri insa le-am eliminat indiferent de cat de buna a fost pasarea calitativ. Doar 2 exceptii am facut, cu 2 surori pe care le-am dotat cu ochelari pt. un experiment. N-am mai avut nici o treaba cu ele. Acum le urmaresc produsii. Din punctul meu de vedere, predispozitia pt. canibalism se mosteneste genetic intr-un procent cat se poate de mare. Pot si contrazis cu argumente stiintifice, pe baza propriilor observatii eu raman la aceasta opinie.
Sper ca acum s-a inteles ce am dorit sa spun!
Daca trebuie ochelari si la gaini ,sincer si la modul serios le arunc ori in oala ori le dau prietenilor asa cum am facut cu Brahmele.In oala mai greu .
Tocmai de aceea nici eu nu am facut rabat si am "executat" pe cele cu comportament deviant indiferent cat de bune au fost. Al naibii, unele erau extrem de bune (efect al unor consangvinizari facute pt. a fixa anumite caractere).
Cu cele 2 surori am facut un experiment care va mai dura inca vreo 2 ani ca sa pot trage niste concluzii pt. mine.
P.S. - intr-o anumita perioada a vietii tineretului Faverolles, hrana administrata (macinata fin) si forma adapatorii pot favoriza sau elimina riscul aparitiei acestui fenomen. Poate ne vom intalni si detaliem mai mult fata in fata. ;)
Nu inelul este cel care intretine pasiunea omului ci placerea de a vedea cum ii cresc mogaldetele alea de pui si ajung niste gaini de toata frumusetea.
Puii s-au dezvoltat frumos, sa-ti traiasca!
Da,puii sunt bine si I-mi plac la nebunie!I-mi plac cocoseii.Pana ajung la maturitate "sufera" niste transformari ciudate,cel putin asa vad zi de zi.O rasa frumoasa.Multumesc,asteptam poze si la dumneavoastra cu tineretul.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.